Fen Bilgisi Öğretmenliği Öğrencileri Bilim Merkezi’nde Robotik Kodlama Eğitimine Katıldı

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Derya KALTAKÇI GÜREL rehberliğinde Fen Bilgisi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri Fen Öğretiminde Okul Dışı Öğrenme Ortamları dersindeki Robotik Kodlama Eğitimi konusunu uygulamalı olarak 10 Mayıs 2022 ve 13 Mayıs 2022 tarihlerinde Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirmiştir. Robotik Kodlama Eğitimi kapsamında gerçekleştirilen uygulamalarda öğretmen adayları Ressam Robot Atölyesi ve MicroBit uygulamalarına katılmış, ayrıca Max Bot, 3D yazıcılar, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamalarını inceleyerek fen öğretimine entegrasyonları konusunda bilgilendirilmiştir. Bilim Merkezi’nin öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik Robotik Kodlama eğitimleri konusunda bilgilendirme yapılıp farkındalık yaratılmıştır.