Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından sunulan Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ERASMUS + Yükseköğretim Programı - Yükseköğretim için işbirliği ortaklıkları kapsamında, “Distance Learning Model Reinforced with Robotics for 3-7 Years Old Children” projesi kabul edilmiştir.(2021-1-TR01-KA220-HED-000027617)

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba KONAKLI’nın yürütücülüğünü yaptığı projenin süresi 30 ay, bütçesi ise 241,445.000 Euro’dur.

Projenin koordinatör ekip üyeleri; Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif ÇELEBİ ÖNCÜ, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyeleri Doç.Dr. Funda DAĞ ve Doç. Dr. Levent DURDU’dur.

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin uzaktan eğitim süreçlerinde çocukların öğrenme süreçlerini desteklemeye yönelik yenilikçi öğretim etkinliklerinin geliştirileceği Erasmus Plus Yükseköğretim Projesi, Kocaeli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Latvijas Universitate, Scuola Di Robotica, Instituto Politecnico de Viseu, Mellis Eğitim Teknoloji Ticaret Limited Şirketi, Universitaet Mannheim, Early Years - the organisation for young children ROI, tarafından yürütülecektir.