Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Türkiye’nin İLK ve TEK STEM Takımı “Kocaeli STEM Takımı” na Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Destek

Kocaeli Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimince “Eğitimde STEM Yaklaşımını” ilimizde etkin şekilde yürütmek amacıyla düzenlenecek eğitim faaliyetleri, süreli yayınlar vb. çalışmaları koordine edecek Kocaeli STEM Takımının ilk tanışma toplantısı 6 Nisan 2021 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya önderliğinde gerçekleştirildi. 2021 Haziran ayında Steam ekibine katılacak öğretmenlere 1 hafta boyunca süren eğitimler Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya ve Doç. Dr. Funda Dağ tarafından verildi. Eğitimlerin ardından Steam Bülteni için ekipler oluşturuldu. Derginin içerik kontrolü Prof. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, Prof. Dr. Sibel Kaya, Doç. Dr. Funda Dağ ve Dr. Öğr. Üyesi Esra Ünlüer tarafından gerçekleştirildi. 2022 Ocak ayı itibari ile başlayan bülten her ay basılı ve online olarak öğretmenlere ulaştırıldı. Son olarak Türkiye’nin İLK ve TEK STEM Takımı “Kocaeli STEM Takımı” tarafından yapılan projeler “Kocaeli Genç Bilim Festivali”nde sergilendi.