24 Kasım Öğretmenler Günü Eğitim Fakültesinde Kutlandı

Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elşen VELİ, Eğitim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Servettin Bilir ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Etkinlik saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elşen VELİ konuşmasında, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün tarihine kısaca değindi ve “Cumhuriyetimizin en önemli hedeflerinden birisi muasır medeniyetler seviyesine ulaşmaktır. Bu hedefe ulaşmak için ülkemizde güçlü ve sağlıklı eğitim sisteminin mevcut olması, kendi alanında bilgi ile donatılmış genç nesillerin yetiştirilmesi gerekir. Öğretmenler bizlere yalnızca okumayı, yazmayı, bilim ve teknolojiyi değil; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini öğretenlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi, şehit öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Üniversitemiz idari ve akademik personelinin, siz değerli katılımcıların, ülkemizdeki tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyorum.” dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, “İnsan yetiştirmede ve bir toplumun geleceğini şekillendirmede o toplumu oluşturmada en önemli unsur olan öğretmenlik mesleği insanlık tarihinde en özverili, en kıymetli ve en kutsal meslektir. Öğretmenlerimiz insanı eğiten, onlara doğruyu, güzeli ve hoşgörüyü öğreten fedakâr insanlardır.” dedi. Prof. Dr. Ahmet Küçük konuşmasını Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün bir sözüyle sonlandırdı: “Toplumun düşmanı cehalet, cehaletin düşmanı öğretmendir.” Etkinlik Eğitim Fakültesi Öğrenci Kulübü öğrencilerinin şehit öğretmenlerin anısına hazırladıkları video gösterimiyle devam etti. Gösterimin ardından Middlebury Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü’nden Doç. Dr. Deniz ORTAÇTEPE, “Öğretmen Eğitiminde Toplumsal Sorumluluk” konulu bir konferans verdi. Doç. Dr. Deniz ORTAÇTEPE konuşmasında, sosyal adalet konularına İngilizce müfredatında yer verilmesine, mültecilerin eğitim sorunlarına, çevre kirliliği sorunlarına ve ülkemizde şu an yürütülen sıfır atık projesine değindikten sonra öğretmen adaylarına ”sosyal adalet” ve “toplumsal sorumluluk” kavramlarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Doç. Dr. Deniz ORTAÇTEPE, “Öğrencileriniz hangi dil, ırk ve cinsiyetten olurlarsa olsunlar, bize benzesinler ya da benzemesinler onları dinleyin, size ne anlatmak istiyorlarsa anlamaya çalışın, aileleriyle görüşün ve onları tanıyın. Gördüğünüz duyduğunuz şeyleri sorgulamayı, önyargısız bir şekilde olay ve kişilere yaklaşmayı bilin. Yaptığınız mesleğin ne kadar kutsal olduğunun farkında olun, öğrencilerinizle empati kurun, onları önemseyin ve bunu onlara belli edin” dedi. Etkinlik Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet KÜÇÜK, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elşen VELİ ve Eğitim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Servettin BİLİR ’in Doç. Dr. Deniz ORTAÇTEPE’ ye teşekkür belgesi ve hediye takdim etmeleriyle sona erdi.