Eğitim Fakültesi 2019 Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi 2018-2019 Akademik Yılı mezuniyet töreni 25.06.2019 tarihinde Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi'nin mezuniyet törenine Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elşen Veli, Eğitim Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Servettin Bilir, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, akademik ve idari personelin yanı sıra mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasında mezun öğrencilere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Sevgili mezunlarımız, sizlere artık öğretmenler diyerek seslenmek istiyorum çünkü omuzlarınızda ancak öğretmenlerin anlayabileceği, geleceği inşa etme yükünün, ağır olduğu kadar huzur verici sorumluluğunu hissettiğinizi görüyorum. Unutulmaması gereken bir gerçek var ki eğitim bir milletin özgürlüğünün ve bağımsızlığının temelidir. Bu temelden yoksun toplumlar ise esarete ve sefalete mahkûmdur. Bu mahkûmiyeti aziz milletimize yaşatmanın, bu prangalara asla vurulmamanın anahtarı ise eğitim fakültelerinin ve değerli mezunlarının elinde bulunmaktadır. İşte bugün mezun olan sizler ülkemiz için böylesine hayati derecede önem taşıyan bir alanın temsilcileri olacaksınız, sizlerle gurur duyuyorum." dedi. Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Küçük mezun olan öğrencilere gelecek hedeflerinde başarılar dilerken öğrenciler adına ise İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nden Reyyan Zülal Yöney ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden Hilal Aksoy teşekkür konuşması gerçekleştirdiler. Açılış konuşmalarının ardından Şef İsmet Ünsal yönetiminde Türk Halk Müziği dinletisi ve daha sonra da Eğitim Fakültesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteri yapıldı. Türkçe Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümlerinden 500 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende, mezun olan öğrenciler anı belgelerini öğretim elemanlarından teslim aldı. Tören, öğretmen andının okunmasının ardından öğrencilerin kep atması ile sona erdi.