AB Projesi kapsamında BİLSEM öğretmenlerine üstün yetenekliler eğitimi verildi

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi bünyesinde çağrıya çıkan Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Bütünleştirici Eğitim için Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Hibe Programı” kapsamında İzmit Bilim ve Sanat Merkezi ile Kocaeli Üniversitesi ortaklığında hazirlanan ''A Gifted For Gifted: Increasing the Capacity Of Teachers In Inclusive Education (Özel Yetenekliler İçin Özel Yetenek: Kapsayıcı Eğitimde Öğretmen Kapasitesinin Artırılması)'' isimli IPA projesinin “BİLSEM Öğretmen Eğitimi” isimli faaliyetinin birinci aşaması olan 13-28 Haziran tarihleri arasında 120 saatlik Bilsem Öğretmenlerine Yönelik Üstün Yetenekliler Eğitimi tamamlanmıştır. Eğitimin kapanış töreni, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer AKMANŞEN, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Melih ENGİN, Melih ZENCİR ve Turan ERKİT, Ölçme Değerlendirme Merkez Müdürü Ali YİĞİT, Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fatih KEZER ile akademisyenler ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Program İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer AKMANŞEN ve İzmit BİLSEM Müdürü Sayın Aytaç SATICI'nın konuşmaları, proje koordinatörü Dr. Hayriye Sultan TUNÇ'un proje sunumunun ardından sertifika töreniyle son bulmuştur. Bu eğitim sonunda BİLSEM öğretmenlerimiz, örgün eğitimde görev yapan destek odası öğretmenlerine eğitimler gerçekleştirecek ve ilimizdeki üstün yetenekli öğrencilere yönelik bütünleştirici eğitimin niteliğinin artmasına katkı sağlayacaktır. Desteklerinden dolayı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimize, Kocaeli Üniversitemize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.