Türkçe Öğretmenliği Bölümü Öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları Projeleri Gerçekleştirdi

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, ihtiyacı olduğu düşünülen köy okullarına “Kırtasiye Malzemeleri Toplama Projesi” gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Serhat KÜÇÜK’ün danışmanlığında yürütülen projede, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavlarının yapıldığı bazı sınav merkezlerine gidilerek ÖSYM’nin sınava giren öğrencilere verdiği kırtasiye malzemeleri gönüllü olanlardan istendi. Toplanan kırtasiye malzemeleri Şanlıurfa, Bitlis, Iğdır, Şırnak, Trabzon ve Erzurum’a bağlı köylerde bulunan ihtiyaç sahibi köy okullarına gönderildi. “Ağaçlandırma Projesi” kapsamında ise yapılan ağaçlandırma çalışmalarına yardımcı olmak, çevreyi güzelleştirmek, yeşillendirmek ve topluma örnek oluşturacak davranışta bulunmak amacıyla İzmit Orman İşletme Müdürlüğünden talep edilen alana fidanlar ve çam ağaçları dikildi. Derince sınırları içerisindeki alana dikilen fidanların her birine Eğitim Fakültesi akademik ve idari personellerinin adı verildi. “Kitap Toplama Projesi”nde, lise öğrencilerine Türk ve Dünya klasiklerini tanıtmak amacıyla, gönüllü üniversite öğrencilerinden lise düzeyine uygun kitaplar istendi. Toplanan kitaplar geçen yıl kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Koray Şener ’in adının verildiği Körfez Oruç Reis Anadolu Lisesi Koray Şener kütüphanesine bağışlandı.